U Trebinju će večeras početi dvodnevno obilježavanje Preobraženja Gospodnjeg - krsne slave grada i Sabornog hrama, posvećenog ovom prazniku.

trebinje

U Sabornom hramu večeras u 19.00 časova biće služeno svečano večernje bogosluženje.

U 20.30 časova na Trgu slobode počeće kulturno-zabavni program, na kome nastupa Gudački kvartet Beogradske filharmonije, a potom će srpski akademik Matija Bećković govoriti "O NJegošu i Preobraženju".

Za 21.30 časova u bašti hotela "Platani" zakazan je koncert Vlade Georgieva.

Dan krsne slave počeće svečanim jutrenjem u Sabornom hramu, a potom će u 9.00 časova biti služena Sveta arhijerejska liturgija.

Nakon liturgije, u 11.00 časova, u porti hrama biće priređena "trpeza ljubavi", kao i prigodan kulturno-umjetnički program.

U 12.00 časova u zgradi Administrativne službe grada planirano je lomljenje slavskog kolača i potpisivanje povelje bratimljenja gradova Trebinja i Zrenjanina.

Povodom obilježavanja krsne slave grada Trebinja najavljeno je prisustvo zvanične delegacije iz Vlade Srbije koju će predvoditi ministar pravde Nikola Selaković.

U okviru obilježavanja krsne slave sutra će na Trgu slobode biti otvoren 4. Sajam vina i meda, a biće održana i izložba i ocjenjivanje meda, pčelarskih proizvoda i pčelarske opreme.

Nakon prazničnog večernjeg bogosluženje u 19.00 časova i svečane litije, u 21.30 časova na Trgu slobode građanima će se obratiti gradonačelnik Slavko Vučurević i gradonačelnici gradova pobratima, a potom će nastupiti zvijezde Granda, Darko Lazić i Aleksandra Bursać.