Za one koji ne znaju kako "obični" Dubrovčani provode slobodno vrijeme u vrelim ljetnim noćima, možda su najbolja ilustracija fotografije iz uvale Lapad gdje je održana tradicionalna turistička manifestacija "Noć uvale Lapad".

noc uvala lapad dubrovnik proslava

Uprkos činjenici da je na Ljetnim igrama na programu bila predstava "Škrtičina" u režiji Zorana Mužića, a na "Orsula festivalu" nastupio Vlatko Stefanovski dok je u tvrđavi Revelin bila završna večer "DU-EL-Fest"-ivala elektro-muzike s DJ-em Kim Fai, brojni su Dubrovčani došli u uvalu gdje je održan koncert Jasmina Stavrosa.

na jasminu stavrosu u lapad

Uz nezaobilazne srđele na gradelama i savremenu fast-food ponudu te more pića u svim kafićima, hotelima i restoranima, svi su mogli uživati u noći Lapada. Sve je pomalo podsjećalo na nekakav novokomponovani dernek, ali koga briga: štimung je bio na visini, a Stavros je razgalio Dubrovčane i njihove goste pjevajući bez pauze puna tri sata: sve do 1.30 sati iza ponoći u ritmovima njegovih poznatih pjesama mnogi su pjevali i plesale zaboravljajući na svakodnevne probleme.

noc uvala lapad dubrovnik proslava (6)

A zbog toga su uglavnom i došli na Noć Lapada.

noc uvala lapad dubrovnik proslava (6)