Herceg Novi i njegova rivijera su uvijek atraktivni za sportiste bez obzira koje je doba godine. Ovih dana u Đenovićima su, pored ostalih ekipa, boravile i košarkašice „Spartaka“ iz Moskve.

kosarkasice spartaka u herceg novom

Poznati košarkaški tim boravio je u kompleksu Fanfani u vili „Milena“. Ekipa iz Moskve je bila na radnom odmoru, a sa ekipom je bio i predsjednik kluba, David Berlin (80) koji je prije 65 godina bio među osnivačima ŽKK „Spartak“

„Ovdje u Crnoj Gori su bile fizičke pripreme, najviše je bilo plivanja, kao i rad na kondiciji. Odradili smo 23 treniga, i ako nastavimo sa ozbiljnim radom i jako napornim treninzima siguran sam da će ovaj boravak u Herceg Novom i Igalu dati rezultate“, bile su riječi trenera ekipe Georgija Borisova. On dodaje da ekipu očekuje, između ostalog, takmičenje u Evropskom kupu, a po povratku u Rusiju će odigrati i pripremne utakmice. „Za rad, ovdje u Herceg Novom, mogu reći da je sve bilo prekrasno. I sunce i more i hrana, sve je bilo na nivou. Osoblje je bilo ljubazno, i veliko hvala upravi ŽKK ’Primorje’ na saradnji“, zaključio je Borisov.

Sa ekipom je cijelo vrijeme boravka na Crnogorskom primorju bio i predsjednik kluba David Berlin. On nije krio oduševljenje onim što je ovog ljeta doživio u Herceg Novom. „Uvijek sam poštovao jugoslovensku košarku. Imali ste velika košarkaška imena i trenere, a  Jugoslavija je bila jedina država u kojoj smo mogli slobodno da se krećemo. Bili su to prijateljski odnosi koji su ostali iako te države nema, a ti odnosi su uglavnom i danas na dobrom nivou“, rekao je Berlin uz pohvalu crnogorskom vaterpolu.