Poznati američki filmski reditelj, producent i scenarista Robert Zemeckis boravio je sa porodicom na odmoru u dubrovačkom hotelu "Ekscelzior" i postigao ono što mnogi i bitno manje poznati gosti iz svijeta estrade i šou-biznisa nisu uspjeli- ostao je neprimjećen za armiju fotoreportera i paparazza koji su i ovog ljeta stigli u Dubrovnik.

Robert Zemeckis Excelsior

No, na odmoru u Dubrovniku nije boravio sam nego sa suprugom i troje djece. Iako je bio prvi put u Hrvatskoj, slavni je reditelj izjavio da mu to sigurno neće biti i posljednji put. Oduševljen ljepotama Dubrovnika najavio je ponovni skori dolazak. Najviše od svega, ipak, oduševila ga je činjenica kako je sa porodicom mogao neometano uživati u svom odmoru u jednom od najljepših gradova na Mediteranu.

Zameckis je svjetsku slavu stekao filmovima "Povratak u budućnost", a Oskara je dobio za režiju filma "Forrest Gump". Na odlasku se slavni reditelj fotografisao za čuveni  Ekscelziorov "Zid slavnih", odnosno za galeriju stotine poznatih osoba koje su u proteklih 100 godina postojanja poznatog hotela boravili u kultnom "Ekscelzioru".

Inače, taj hotel upravo ove godine slavi sto godina postojanja, a proslavit će ga na jedinstveni način: gala koncertom na Stradunu na kojem će koncem rujna/septembra kao poklon turistima i građanima Dubrovnika, njegovim gostima nastupiti renomirana svjetska muzička zvijezda Bryan Ferry.