Poznata holivudska glumica Monika Beluči, koja trenutno boravi u Trebinju, dotakla se veoma škakljive teme - petstogodišnjeg ropstva pod Turcima i iskazala da je veoma srećna što su Srbi uspjeli da iz patnje izađu snažniji i spremniji za budućnost.

monika beluci intervju

Monika, koju smatraju za jednu od najljepših žena svijeta, rekla je za beogradsku "Politiku" da njoj ljepota ništa ne znači ukoliko je neka osoba prazna, ali da joj je ta osobina kroz život umnogome pomogla.

"Tragam svakim danom za svojim identitetom. Traganje traje do kraja života. To je jedini način da napredujete, da pogledate u sebe i u ono što ste uradili i pitate se čemu sve to, da li je to dobro po vas i vaše najbliže, šta to znači okruženju, kako doprinosi svijetu", rekla je ljepotica i dodala da se nedavno zabrinula kada ju je kćerka pitala šta je smisao života.

"Moja devetogodišnja kćerka Deva nedavno me je pitala: 'Mama, šta je to smisao života?' Ostala sam nijema za kratko, pomislila sam kako to da me moje dijete već to pita, a onda sam joj rekla: 'Draga moja, za tim ćeš tragati cijeli život'", rekla je glumica.

Ističe da je ljepota svakako prednost, ali da ništa ne znači ako je osoba prazna.

"Ljepota proizvodi radoznalost. Ali ako iza ljepote nema ničega, onda ona nikoga ne interesuje. Čemu ljepota ako ste prazni u sebi", kaže ona.

Budući da joj je bilo teško da nauči nekoliko rečenica na srpskom jeziku, Belučijeva kaže da su joj profesori rekli da je najbolje da srpski uči kroz brzalice. Tom prilikom, osvrnula se i na našu istoriju.

"Znam da istorija nije bila blagonaklona prema ljudima na ovom podneblju, pogotovu ne na kraju 20. vijeka. Evropa je znala samo da osuđuje ono što se dešavalo ovdje, a nije imala najbolji uvid u to. Pod Turcima ste bili 500 godina, a istrajali ste. Znam da vam nije bilo lako proteklih decenija, ali čini mi se da su vas sukobi koje ste preživjeli dodatno ojačali za dalju budućnost", zaključuje ljepotica u intervjuu za "Politiku".