U prepunoj sali Doma kulture sinoć je održano enigmatsko - zabavno takmičenje olimpijski kviz.

marko rajkovic olimpijski kviz nevesinje

U uzbudljivom finalu najviše znanja i koncentracije pokazao je trofejni nevesinjski matematičar Marko Rajković kome je ovo drugi put da trijumfuje na ovom zabavnom takmičenju. Drugo mjesto zauzeo je politikolog Nemanja Tepurić, a bronzanom medaljom se okitio jedan od najboljih srpskih enigmata Slavko Bovan.Elektro – inženjer Velimir Šmrkić zauzeo je četvrto mjesto.

Prije posljednjeg pitanja trojica finalista imali su priliku da dođu do pobjede, a Marko je bio brz i tačan, pa je potpuno zasluženo, drugi put uzastopno, osvojio medalju.

Svi finalisti su istakli da im je u prvom planu bila zabava iako je nagradni fond zahvaljujući opštini Nevesinje i porodici Džonlaga bio uduplan.

Ovogodišnji Olimpijski kviz izazvao je veliko interesovanje, a publika je znala da cijeni i gostovanje potpredsjednika Enigmatskog saveza Srbije Slavka Bovana koji je sam pripremio poklone organizatoru i pobjedniku kviza.

Autor kviza Dragomir Grahovac naglašava da je Olimpijski kviz svojevrsna promocija čitave Nevesinjske olimpijade.

- Za Nevesinje i Hercegovinu vezani su mnogi kurioziteti i zanimljivosti koje posebno iznenade goste koji po prvi put dolaze u naše krajeve. Kada se ove informacije na zabavan način predstave publici kroz zanimljiva kviz pitanja i asocijacije tada ostaju duže u sjećanju – ističe Grahovac.

Pobjednik 9. po redu Olimpijskog kviza Marko Rajković kaže da na ovom takmičenju učestvuje isključivo iz zabave. – Drago mi je zbog pobjede u ovako jakoj konkurenciji. Bilo mi je zanimljivo nastupati pored najboljeg srpskog enigmate, a sam finiš kviza je bio jako uzbudljiv – istakao je Rajković.

Olimpijski kviz organizuje Radio Nevesinje uz podršku brojnih sponzora.