Hrvatsko vijeće međunarodne smotre turizma, filma i krajolika "Interstas", na prijedlog Evropske federacije turističkih novinara sa sjedištem u Rimu, donijelo je odluku da Dejan Mandić-predsjednik hercegnovske opštine bude dobitnik visokog međunarodnog priznanja “Povelja Fest”, a gradska Turistička organizacija Herceg Novi da dobije “Zlatni interstas” za izuzetan doprinos razvoju turizma i promociju kulture.

herceg novi

"U kontinuitetu podržavamo kulturne manifestacije i brojne festivale koji se održavaju u našem gradu. Drago mi je da smo prepoznati kao grad koji ulaže mnogo energije u promociju kulture, a to potvrđuju i ova priznanja o kojima smo upravo obavješteni. Riječ je o veoma prestižnom međunarodnom turističkom priznanju", kazao je danas novinarima gradonačelnik Dejan Mandić.

U obrazloženju nagrade “Povelja Fest” navedeno je da je predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić “osobnim, stručnim i organizacijskim sposobnostima i angažmanom doprinio unapređenju i razvoju turizma grada Herceg Novog”, a uz organizaciju i podršku brojnim festivalima od "Praznika mimoze", "Sunčanih skala", "Filmskog festivala"... “Zlatnim interstasom” nagrađena je TO Herceg Novi za kvalitetnu prezentaciju opštine na turističkim sajmovima i međunarodnim manifestacijama izvan Crne Gore.

- "Kreativnim spajanjem bogate istorijske, kulturološke, graditeljske baštine, ljepote predjela, etno, gastro i drugih potencijala, sjajno povezujete prošlost i sadašnjost sa savremenošću, i kvalitetno ih prezentujete na međunarodnom planu. Time ne samo što se podstičete razvoj turizma već značajno doprinosite prepoznatljivosti turističkog proizvoda vaše zemlje u svijetu, ali i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, kao i boljem razumijevanju među narodima i zemljama. To je i bio i temeljni cilj naše organizacije da dodijeli ova priznanja”, navedeno je u obrazloženju nagrade.

Ove nagrade će biti uručene na svečanosti 6. novembra u Solinu kod Splita.