U Trebinju će sutra početi četvorodnevna konferencija "Dani Hercegovine", čiji je cilj razvoj i oživljavanje Hercegovine koja obiluje neiskorištenim prirodnim potencijalima, povoljnim klimatskim karakteristikama i ekološki čistim prostorom, te bogatom kulturnom baštinom.

konferencija dani hercegovine

Domaćini i nosioci inicijative za pokretanje i organizovanje konferencije su opštine iz Istočne Hercegovine i Podrinja.

Organizatori kažu da je osnovna zamisao konferencije godišnje okupljanje svih koji vole Hercegovinu i onih koji u njoj vide mogućnost za poslovne aktivnosti i sigurno investiranje kroz razne vrste partnerstva i individualnog ulaganja.

Konferencija "Dani Hercegovine" je radnog i neformalnog karaktera.

U radnom dijelu konferencije će biti prezentovani projekti iz raznih oblasti, organizovane diskusije i predavanja uspješnih privrednika i ljudi iz društvenog i kulturnog života Hercegovine, dok se neformalni dio odnosi na obilazak znamenitosti Hercegovine i posjete kulturnim događajima koji će se u to vrijeme održavati u Hercegovini.

Organizatori smatraju da će se na ovaj način olakšati komunikacija i stvoriti preduslovi da se realno sagledaju sve razvojne mogućnosti regije.

Mjesto održavanja ključnih događaja konferencije je Trebinje, dok su u ostalim opštinama Hercegovine planirani manji događaji i posjete znamenitostima.

Otvaranje konferencije zakazano je za sutra u 18.00 časova u Domu kulture u Trebinju.