Režiser Emir Kusturica trebalo je da dobije na raspolaganje arsenal oružja Oružanih snaga BiH za snimanje filma "Ljubav i rat" koji se već snima u Trebinju. emir kusturica

Međutim, u Predsjedništvu BiH tvrde da to tijelo, kao vrhovni komandant Oružanih snaga BiH, nije dalo saglasnost za ustupanje vojnih resursa zbog čega je zaustavljen taj proces.

Predsjedništvo BiH je u utorak zatražilo obrazloženje o tome ko je potpisao naredbu da Oružane snage BiH ustupe oružje i ljudstvo za potrebe snimanja filma.

Takvu odluku je, po vlastitom priznanju, potpisao zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić.

"Za ovo nije potrebna saglasnost Predsjedništva. Mi ne tražimo saglasnost, nego ih informišemo. Oni (Predsjedništvo) zbog toga nemaju šta biti saglasni ili ne", rekao je Okolić za Federalnu televiziju (FTV).

Međutim, vršilac dužnosti načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, Anto Jeleč, tvrdi da je "previdom u proceduri zaobiđeno traženje dozvole  Predsjedništva BiH".

"Neće biti izdavanja naoružanja dok se ne obave sve konsultacije potrebne u tom procesu. Na osnovu upozorenja Kancelarije predsjedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića, ja sam to zaustavio", rekao je Jeleč.