Osmi internacionalni „Guitar art summer fest” biće otvoren sutra veče na Kanli kuli, a čast da prvi nastupa pripala je “No Borders orchestra” (Orkestaru bez granica) i crnogorskom gitaristi Milošu Karadagliću.

Guitar art summer fest herceg novi

Dirigent je Premil Petrović, čovjek koji je nagrađen Nagradom grada Beograda za nastup sa ovim orkestrom koji okuplja profesionalne muzičare sa prostora bivše zemlje. Detalje o ovoj manifestaciji saopštio je danas na konferenciji za novinare direktor Festivala Boško Radojković. Svi naredni koncerti do 20. avgusta, do kada traje festival, biće održani na Trgu “Mića Pavlovića” u Starom gradu, a publika će imati priliku da čuje gitariste sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Brazila i Indijane (SAD).

Nastupiće hrvatski “Amicorde” trio u kome su gitaristkinje Anđela Jerkunica Milišić, Morana Pešutić i Ivanka Prusac, zatim Daniel Markes iz Brazila, “Mascara” kvartet iz Slovenije, Maja Radovanlija -srpska gitaristkinja koja već desetak godina radi u Indijani, i u samoj završnici nastupaće duo Bojana Brajović -gitara i Boris Nikčević –flauta, najavio je Radojković.

Učestvujući na današnjoj prezentaciji gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić kazao je da je “Guitar art summer fest” samo jedan u nizu festivala koje podržava Opština Herceg Novi .

Miloš Karadaglić, koji je jedan od najuspješnijih međunarodnih umjetnika na gitari, rekao je da mu je drago što je ponovo u Herceg Novom, jer je to grad koji je izvanredan za druženje i za sve ono lijepo što čini muzika.

Pokrovitelji festivala su Opština i Turistička organizacija Herceg Novi.