Sinoć je, istovremeno na pet lokacija unutar zidina starog Grada i povijesne jezgre Dubrovnika, izvedena premijera interdisciplinarnog projekta „Otac Hrabrost“ kojem je autor i reditelj Boris Bakal.

Otac Hrabrost ansambl

Predstava je izvedena na otvorenim scenama u palači Sponza, na Buži, sjevernom ulazu u Grad, na igralištu ispod tvđave Minčeta, u osnovnoj školi „Marin Getaldić“ te u Collegiumu Ragusinum.

Uz naglašenu interakciju izvođača i publike, „Otac Hrabrost“ propitkuje što je u današnjem trenutku hrabrost u individualnom izlaganju sebe te istražuje temu odgovornosti za (ne)učinjeno. Predstava propitkuje i što je to danas važno pojedincu, zajednici i umjetniku te postoji li uopće u svakodnevnom preživljavanju, koje se čini važnijim od svega, nešto zaista važno. Predstava nastaje u nekoliko paralelnih slika ili epizoda, na pet mjesta po Gradu, "režući" Stradun više puta šetnjama kao nekim proceesijama od lokacije do lokacije te tako istodobno pokušava tim simboličkim načinom ponovno "spojiti" Grad.

Otac Hrabrost na Buzi

Uz reditelja i autora koncepta projekta Borisa Bakala, autorski tim čine dramaturginja Nina Gojić i asistentica reditelja Mila Pavičević te scenograf Leo Vukelić i umjetnički saradnik William Aitchison koji su i izvođači. Festivalski dramski ansambl čine: Hrvojka Begović, Mia Biondić, Goran Bogdan, Srećko Horvat, Jelena Lopatić, Ivana Krizmanić, Zrinka Kušević, Emil Matešić, Bojan Mucko, Amanda Prenkaj, Marina Redžepović, Marija Šegvić te Silvio Vovk koji su ujedno i koautori projekta.

Otac Hrabrost u Sponzi

„Otac Hrabrost“ je na programu Igara do 16. 08., a kao što se istovremeno odigrava pet lokacija i publika je, što je posebno zanimljivo, podijeljena u pet grupa od kojih svaki gledatelj bira na kojoj lokaciji počinje. Ipak, uz pomoć vodiča, do kraja predstave svi će i uz puno hodanja obići svih pet lokacija.