U Đenovićima organizovan susret duvačkih orkestara Crne Gore

Autor: Zdravko Šakotić Foto: Zdravko Šakotić
TREBINJELIVE 13. 08. 2013. - 10:35h

Na susretu duvačkih orkestara Crne Gore koji je, nakon 20 godina, održan u Đenovićima,  nastupila su četiri aktivna orkestra u Crnoj Gori: Mjesna muzika „Đenović“ i orkestri iz Budve, Kotora i Tivta.

djenovici muzika duvacki orkestr

Manifestacija, koja se održava pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Herceg Novi, je dio „Đenovičkog ljeta”, a pripremile su je mjesna zajednica i mjesna muzika „Đenović“.

„Đenovići imaju sreću da u svojoj sredini imaju KUD ‘Sloga’ i Mjesnu muziku. Svakog ljeta imamo dobar program u okviru manifestacije ‘Đenovičko kulturno ljeto’. Ovog puta, sa ljudima iz Mjesne muzike, došli smo na lijepu ideju da okupimo Duvačke orkestre iz Crne Gore i svi su nam se odazvali osim Gradske muzike Herceg Novog koja se nalazi u fazi obnavljanja i nisu bili u mogućnosti da nastupe ovog puta“, rekao je za TrerbinjeLive Mirko Mustur predsjednik MZ Đenovići.

Publika je uživala u poznatim melodijama, a repertoar je bio prilagođen svim generacijama. Susreti duvačkih orkestara su održani na radost svih ljubitelja umjetnosti, posebno ove muzike i sa obećanjem da će se nastaviti i idućeg ljeta.

Značajno je napomenuti i to da je tamburaški orkestar Mjesna muzika „Đenovići“ osnovana davne 1919., a duvački 1929. godine. Mjesna muzika radi pod umjetničkim vođstvom Aleksandra Saše Mandića, a dobitnici su mnogih priznanja i nagrada, te su nezaobilazni dio kulturnih dešavanja Herceg Novog i ponos svoga mjesta.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja