Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 12.08.2013. godine, evidentirano su tri krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

policija cjb trebinje

Nakon prijave PS Trebinje da je, juče oko 17.50 časova, u trebinjskom naselju Zasad došlo do međusobne tuče lica sa inicijalima D.B., P.L. i Ž.L., policijski službenici PS Trebinje su na licu mjesta zatekli učesnike tuče sa vidnim povredama i pozvali ih u službene prostorije PS Trebinje radi dokumentovanja događaja.

Ž.L. i P.L. su postupili po naređenu, a D.B. je odbio da pođe u službene prostorije, utrčao u svoju garažu uzeo metalni čekić i zamahnuo prema policijskim službenicima, a zatim se udaljio vozilom. D.B. je lišen slobode.
S obzirom da se radi o stranom državljaninu lišen je slobode i Ž.L.
Obaviješten dežurni tužilac. U toku je rad na dokumentovanju KD Laka tjelesna povreda, Ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi i KD Napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode učinilaca krivičnih dječla.

Policijski službenici PS Nevesinje su Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj protiv M.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Postoje osnovi sumnje da je M.A., u svojoj porodičnoj kući, neovlašteno držao vojničku pušku i 10 metaka.