U Hotelu "Platani" u Trebinje večeras su, proslavljeni režiser Emir Kusturica i slavna glumica Monika Beluči, održali konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o filmu koji se snima u Trebinju, "Na mliječnom putu".

konferencija ya novinare trebinje emir monika platani

Monika Beluči je istakla da je ovo film koji je mogao da se desi bilo gdje te da je zadovoljna ulogom, a na snimanju će ostati desetak dana.

Kusturica je govorio o svojoj i ulozi Belučijeve. "Film u kojem glumimo nas dvoje je priča koja se dijelom desila u stvarnom životu i koja je dijelom plod fikcije, znači priča o ljubavi, priča o ratu, i jedna mitološka dimenzija koju igra zmija u ljudskim životima, još od prije Starog zavjeta na ovamo", rekao je, između ostalog, Kusturica. Monika, kaže on, nije tražila nikave posebne uslove, a skoro cijelo vrijeme će biti smještena u Hotelu "Platani".

monika beluci trebinje

Za konferenciju je vladalo veliko interesovanje domaćih i stranih medija, a detalje izvještaja donosimo uskoro.

novinari na konferenciji emira i monike

Podsjećamo da je Monika u Trebinje stigla danas oko 17.00 časova, te da je dočekana sa aplauzima, a domaćini su joj uručili i cvijeće.

Film "Na mliječnom putu" tematski je podijeljen u tri dijela - priču o zmiji, o ljubavi i priču o monaštvu. Emir Kusturica je ranije rekao da će film govoriti o svevremenskoj temi - temi dobrote, odnosno da, ako ne bude dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće zemljinu osu. Glavnu žensku ulogu u filmu igra glumica Monika Beluči, a značajnu ulogu imaće i srpska glumica Sloboda Mićalović. Glavnu mušku ulogu igra Emir Kusturica. Premijera filma biće u Kanu, u maju sljedeće godine.