Stanovnici trebinjskog prigradskog naselja Geljev Most dobiće prilaz svojim kućama sa magistralnog puta koji je bio zatvoren gradnjom istočne obilaznice, potvrđeno je danas Srni u Odjeljenju za prostorno uređenje grada Trebinja.

Ljubo Milivojević

Mještani su prethodnih dana protestovali tražeći da im se omogući izlaz na magistralu. Posljednjim dogovorima sa nadležnim organima zadovoljeni su mještani, ali i ispoštovani zakonski propisi.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Ljubo Milivojević potvrdio je da su se predstavnici grada, nadzorni organ i projektant sastali sa mještanima i da su im predstavili idejno rješenje koje podrazumijeva izgradnju paralelnog puta, koji bi na jednom mjestu imao izlaz i ulaz na magistralni put.

"Ovo idejno rješenje je prihvatljivo za mještane i u skladu je sa zakonskim propisima koji ne dozvoljavaju da svaka kuća ima pristup na magistralni put", naveo je Milivojević.

Rješenje će biti upućeno Direkciji za puteve Republike Srpske, koja će morati dati saglasnost za gradnju.

Nasipanje ove dionice finansiraće "Putevi Republike Srpske", dok će se rebalansom budžeta ili u budžetu za 2014. godinu planirati sredstva za njeno asfaltiranje.

Milivojević je rekao da će se u ovom naselju riješiti i problem oborinskih voda.

Radovi na istočnoj obilaznici, koja povezuje put za Dubrovnik i Nikšić, počeli su u septembru prošle godine, a izvođač je preduzeće "Kozara putevi" iz Banjaluke.