Mještani trebinjskog naselja Geljev Most protestovali su i danas što nemaju prilaz kućama sa istočne strane obilaznice, čija je gradnja u toku.

stanovnici geljovog mosta

Ovo je drugi put u posljednjih nekoliko dana da se stanovnici ovog prigradskog naselja okupljaju i blokiraju dio istočne obilaznice, čijom gradnjom im je zatvoren prilaz kućama.

Mještani su blokirali dio istočne obilaznice i najavili da će to raditi i narednih dana, a ukoliko se njihov problem uskoro ne riješi najavljuju blokadu magistralnog puta prema Dubrovniku i Herceg Novom.

Vlado Gudelj iz Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja izjavio je nedavno da je održan sastanak sa stanovnicima naselja Geljev Most i da im je predloženo rješenje koje je, prema mišljenju projektanata, najprihvatljivije.

"Nijedno rješenje ne dozvoljava direktan izlaz na magistralu, već bi se svi putevi kroz naselje spajali u jedan koji će izlaziti na magistralni put", pojasnio je tada Gudelj.

On je naveo da bi izgradnja izlaznog put do magistrale bila finansirana iz gradskog budžeta, te da je sve ostalo isključivo u nadležnosti "Puteva Republike Srpske" i projektanta.

Radovi na istočnoj obilaznici, koja povezuje put za Dubrovnik i Nikšić, počeli su u septembru prošle godine, a izvođač je preduzeće "Kozara putevi" iz Banjaluke.