Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević iz dana u dan dokazuje da je upravo on najveća prepreka razvoju grada i da svojim nekontrolisanim izjavama i nedostatkom ikakve vizije i plana za 10 mjeseci nije uspio da uradi ništa od silnih obećanja iz predizborne kampanje, saopšteno je iz trebinjskog Gradskog odbora SNSD-a.

sastanak snsd-a u trebinju

U saopštenju se navodi da će laži, konstrukcije i psovke, koje je gradonačelnik Trebinja iznio i iznosi na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ostati upisane u najsramnijim stranicama ovog grada.

"Neko ga je očigledno slagao da je dovoljno da `pljuje` po predsjedniku Republike da bi i sam postao predsjednik Republike", dodaje se u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNSD-a napominju da se Vučurević izgleda nije posvađao samo sa onima koje još nije sreo, te da mu je uspjelo nešto što nije nijednom političaru u Republici Srpskoj prije njega - da objavi sramni rat i Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/.

U saopštenju se ističe da je do "otvaranja" Trebinja došlo zahvaljujući vladavini SNSD-a, a da to Vučurević bezočnim lažima danas pripisuje sebi, što je samo jedna u nizu obmana pomoću kojih želi da prikrije neispunjena obećanja i simulira neku svoju aktivnost.

Kao vrhunac Vučurevićevih potpuno nekontrolisanih istupa, iz trebinjskog SNSD-a ističu optužbe na račun predsjednika Dodika i prethodnog načelnika opštine Trebinje Dobroslava Ćuka za aferu "Alijagić".

"I vrapci na grani znaju da je afera `Alijagić` sramno djelo Vučurevićevih koalicionih partnera, a da su predsjednik Dodik i načelnik Ćuk učinili sve da šteta za grad u tom predmetu bude što manja, u čemu su i uspjeli", dodaje se u saopštenju.

Iz trebinjskog SNSD-a napominju da bi, s obzirom da se Vučurević intenzivno druži sa Salihom Alijagićem, "možda bilo dobro da javnosti Trebinja objasni i kakve dilove pravi s njim i koliko će oni koštati građane".

SNSD Trebinja poziva gradonačelnika da se "obuzda" i vrati u granice pristojnosti, da zaustavi izolaciju Trebinja, koja je počela njegovim dolaskom na vlast. i da se ne bavi drugima, već da konačno počne raditi svoj posao. "Užasna retorika i isprazna demagogija ne pomažu", ističu iz trebinjskog SNSD-a.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada predvođena SNSD-om savladala i posljednju prepreku u izolaciji Hercegovine, izgradivši put preko prevoja Čemerno, a da gradonačelnik Trebinja, iako je bio pozvan, nije želio da dođe tog dana na Čemerno, obmanjujući javnost da je riječ o partijskoj ili drugarskoj svetkovini.

Iz trebinjskog SNSD-a navode da su načelnici hercegovačkih opština koji pripadaju SDS-u, kao i narodni poslanici iz te i ostalih partija koji su taj dan bili na Čemernom, valjda dovoljan dokaz dokle Vučurević ide u obmanjivanju javnosti.

"Samo još da za godinu-dvije ne ustvrdi da su upravo on i njegova administracija Hercegovinu otvorili prema sjeveru Srpske i Srbije. Ako je i od njega, bilo bi previše", dodaje se u saopštenju.