U atriju palače Sponza, u sklopu pratećeg programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara, otvorena je izložba kolaža svestrane umjetnice Jagode Buić pod nazivom „Carta canta 2“.

Carta canta 2 u Sponzi

Izložba je nastavak ciklusa započetog prije desetak godina kojim je Jagoda otvorila novu dionicu stvaralaštva, a nadahnuće i izazov je pronašla u oblikovanju papira kao materijala koji intrigira podjednako kao podloga i kao struktura. Naime, tehnikom kolažiranja, akumuliranja i ljepljenja, darovita je autorica konkretizira svoju viziju te stvorila zaista žive papirnate kompozicije koje promatraču umjetnički pjevno prenose svoju poruku.

Jagoda Buić je najpoznatija kao autor tapiserija koje su je proslavila širom svijeta. Ipak, ona je svestrana umjetnica s do sada "odrađenih" preko 120 različitih projekata u kojima je radila kostimografiju i scenografiju za opere, balete, drame i filmove te ostavila zapažen trag u Hrvatskoj i svijetu.

Jagoda pored intenzivnog rada na teatarskim i filmskim projektima stvara i izlaže tzv.tekstilne forme u prostoru koje bilježe veliki uspjeh te su danas njene tekstilne instalacije dio najvažnijih svjetskih muzeja od kojih valja npr. nabrojati Metropolitan Museum u New Yorku ili Muzej moderne umjetnosti u Parizu.

Jagoda Buic, Vesna Delic Gozze, Vesna Juric Bulatovic, Tonko Maroevic

Izložba je postavljena na dvije lokacije – u atriju palače Sponza i u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a bit će otvorena sve do zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, 25. kolovoza/avgusta.