Na trebinjskom Korzu večeras je Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, otvorio izložbu radova nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji "Lastva – Trebinje 2013".

izlozba na trgu pjesnika u trebinju

Na izložbi su predstavljeni radovi 17 likovnih umjetnika iz Republike Srpske,  Francuske, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Otvarajući izložbu ministar Mutabdžija je istakao da je ova kolonija veliki značaj za lokalnu sredinu, koje podrazumijeva direktnu edukaciju i popularizuje likovne umjetnosti. "Kolonija 'Lastva' obogaćuje kulturni život grada, a radovi koji svake godine bogate fundus kolonije, bogate i kulturno nasljeđe grada, te doprinose važnoj promociji istorijskih i prirodnih sadržaja ove sredine", rekao je ministar.

Prisutne je, u ime Grada domaćina, pozdravio Radoslav Ivanković - menadžer Grada. Prigodnim riječima obratila se i Radmila Lizdek, akademski slikar i osnivač izložbe. Ona je rekla da kolonija postaje sve prepoznatljivije kulturno obilježje Trebinja, te da su radovi sve uspješniji i kvalitetniji.

izlozba na trgu pjesnika u trebinju

ministar goran mutabdzija u trebinju na izlozbi

izlozba na trgu pjesnika u trebinju (2)