Sve više gostiju u Trebinju

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 09. 08. 2013. - 17:03h

Trebinje je ove sezone sa oko 30 odsto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu doživjelo ekspanziju u poređenju sa ostatkom Republike Srpske i BiH, gdje je taj prosjek od jedan do četiri odsto.

turisti trebinje

Direktor Turističke organizacije Tatjana Bulajić rekla je Srni da su najbrojniji turisti – oni koji se odlučuju da noće u ovom gradu – turisti iz Srbije.

Iznenađujuće su posjete iz Turske, južne Koreje, a u velikom broju ima i Grka, turista iz bivše Jugoslavije, Francuza, Talijana, Nijemaca, Austrijanaca.

Kada je riječ o jednodnevnim posjetama, prednjače turisti iz Rusije.

„Prema statistikama koje vodi Turistička organizacija, turisti koji su posjetili naše prostore dolaze iz 56 zemalja svijeta“, napominje Bulajićeva.

U bašti hotela „Platani“ za 120 gostiju iz Belgije i druge turiste organizovan je polučasovni kulturno-umjetnički program.

Da bi ostavila utisak dobrog domaćina i pokazala običaje ovog kraja, Turistička organizacija, hotel „Platani“ i KUD „Alat“ su odlučili da goste „počaste“ igrom i pjesmom.

Belgijanci su bili oduševljeni i mnogi ističu da je Trebinje jedinstven grad, koji na takav način pokazuje pažnju i dobrodošlicu turistima, dodajući da će ova destinacija biti i ubuduće obavezna na njihovoj mapi puta.

Bulajićeva objašnjava da je 120 Belgijanaca doputovalo sa kruzera iz Dubrovnika u dvočasovnu posjetu Trebinju, te da su ovim koncertom željeli da ostave poseban utisak na njih.

„Ovo je prvi put da nam dolaze gosti sa kruzera i nadamo se da će se ubuduće ta praksa nastaviti“, kaže Bulajićeva.

I ove godine turisti najviše posjećuju vjerske objekte, kulturno-istorijsko nasljeđe i vinarije.

Bulajićeva napominje da je uzrok ovako dobre posjećenosti Trebinja – dobra promocija grada koju je uradila Turistička organizacija u prethodnom periodu na domaćim i međunarodnim sajmovima.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja