Mještani trebinjskog naselja Geljev most protestovali su danas što nemaju prilaz kućama sa istočne strane obilaznice, čija je gradnja u toku, i najavili blokadu magistralnog puta prema Dubrovniku i Herceg Novom.

stanovnici geljovog mosta

Stanovnici traže da se ukloni trotoar ispred njihovih kuća da bi se oslobodio prilaz, naglašavajući da je to za njih životno pitanje i najavljuju da će, ukoliko taj problem ubrzo ne bude riješen, blokirati magistralu.

"Ovdje ima 35 kuća prema kojima je blokiran put sa magistrale i tražimo hitno rješenje ovog problema", kaže mještanin Jovan Spaić.

Prema njegovim riječima, prije nekoliko dana ni vozilo hitne pomoći nije moglo da priđe kući pacijenta.

Vlado Gudelj iz Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja kaže da je održan sastanak sa stanovnicima naselja Geljev most i da im je predloženo rješenje koje je, prema mišljenju projektanata, najprihvatljivije.

"Nijedno rješenje ne dozvoljava direktan izlaz na magistralu, već bi se svi putevi kroz naselje spajali u jedan koji će izlaziti na magistralni put", navodi Gudelj.

On je istakao da bi izgradnja izlaznog put do magistrale bila finansirana iz gradskog budžeta, te da je sve ostalo isključivo u nadležnosti "Puteva Republike Srpske" i projektanta.

Dragan Vučurević, direktor preduzeća "Put inženjering" iz Trebinja, koje je izradilo projektnu dokumentaciju za istočnu obilaznicu, nije želio da komentariše novo okupljanje mještana Geljevog mosta.

Stanovnici ovog trebinjskog naselja okupili su se i prije mjesec dana zbog istog problema.

Radovi na istočnoj obilaznici, koja povezuje put za Dubrovnik i Nikšić, počeli su u septembru prošle godine, a izvođač je preduzeće "Kozara putevi" iz Banjaluke.