Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 7.8.2013. godine, evidentirana su tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

nasilje u trebinju

U policijsku stanicu Trebinje, 7. avgusta, prijavila je V.Š. da je već duži vremenski period uznemiravaju i maltretiraju njen sin V.S. i njen suprug V.N. Zbog postojanja osnova sumnje da je fizički napao svoju majku i nanio joj teške tjelesne povrede V.S. je, juče, lišen slobode. U toku je dokumentovanje krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

U PS Bileća, 7.avgusta, prijavio je V.M. da mu je lice Š.V. uputilo ozbiljne prijetnje, što je kod prijavitelja izazvalo osjećaj ugroženosti i uznemirenosti. U toku je dokumentovanje krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici PS Nevesinje, zbog posjedovanja vatrenog oružja čije je držanje građanima nedozvoljeno, dokumentuju krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija protiv lica A. M.
Policijski službenici PS Trebinje su dokumentovali te, 7.avgusta, OT-u u Trebinju, podnijeli izvještaj protiv B.M.zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija ( u pomoćnom objektu svoje porodične kuće, u mj. Mosko, neovlašteno je držao 12,7 kg.vojnog ekploziva).