Selektor omladinaca Ljubinko Drulović kumovao je najvjerovatnijem prelasku u Benfiku dvojice tinejdžera Vojvodine i članova naše reprezentacije, koja je prošle sedmice postala šampion Evrope!

mijat gacinovic

Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović karijeru će nastaviti u klubu sa La Luža, a čelnici Voše Balša Butorović i Mateja Kežman potpisali su protokol o saradnji s vicešampionom Portugala, prema kome će lisabonski klub imati pravo preče kupovine fudbalera novosadskih crveno-belih.

Protokol je potpisan na obostranu korist pošto će Benfika zauzvrat svoje igrače iz rezervnog tima slati na pozajmicu u novosadske crveno-bele.

- Oni su isuviše mladi da bi odmah prešli u klub koji je prošle sezone igrao finale Lige Evropa. Iako su osvojili titulu šampiona Evrope, Milinković-Savić i Gaćinović moraće još mnogo da rade da bi postali vrhunski igrači. Ipak, vrijeme radi za njih pošto su tek nedavno postali punoljetni, a odlični su momci, karakterni i vrhunski talenti - rekao je Drulović.

Takođe, Kežman i Butorović su prezadovoljni potpisivanjem protokola jer će klub s Karađorđa moći da popunjava rupe sasvim solidnim rezervistima Benfike.