Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 5. avgusta 2013. godine, evidentirana su tri krivična djela i dvije saobraćajne nezgode. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

policija trebinje

Policijski službenici PS Trebinje su, 5. avgusta, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija, u naselju Mosko, čiji je korisnik lice B.M. Prilikom pretresa pronađen je vojni eksploziv ukupne mase 12,7 kilograma. Uz saglasnost dežurnog tužioca OT Trebinje oduzeti eksploziv predat je pripadnicima Civilne zaštite Trebinje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija je u toku.

U CJB Trebinje, 5. avgusta, pristupio je P.U., direktor izdavačke kuće ''Nova knjiga'', iz Podgorice, i prijavio da se u Trebinju, na štandu P.I., nalazi u prodaji falsifikovani primjerak knjige, čija autorska prava ima njegova izdavačka kuća. Uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzet je sporni i originalni primjerak knjige. O događaju obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Rad na dokumentovanju krivičnog djela Nedozvoljeno korištenje autorskih prava je u toku.

U PS Gacko, 05. avgusta, prijavio je N.S. da mu je u krugu preduzeća AD „Jugoprevoz“ Gacko, lice K.S. uputilo ozbiljne prijetnje po život i tijelo. U toku je dokumentovanje krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.