U predivnoj atmosferi i na prepunom „Škveru“, u hramu hercenovskog i crnogorskog vaterpola, sinoć su odigrane prve Jadranske sportske igre za Crnu Goru.

jadranske igre herceg novi

U konkurenciji pet ekipa iz Podgorice, Bara, Tivta i Herceg Novog (dvije ekipe) prvo mjesto je pripalo ekipi „Jadran Škver“. Ekipa u sastavu: kapiten Mirko Kosić, Milica Ćorović, Ivana Ćorović, Iva Verigo, Vladimir Gojković, Milivoj Dukić, Dejan Vuksanović, Saša Kulinović, Mario Moskov i Stevan Obradović, je u diciplinama leteći vaterpolo, veslanje čamcem, skidanje pršuta, spasavanje turistkinje na kupalištu, plivanju u bačvi, vodenoj košarci i potezanju konopa, sakupila 37 bodova, drugi su takođe bili Novljani, ekipa „Girice" sa 34, Tivat 31, Bar 26 i Podgorica sa 2 boda.

Ekipa „Jadran Škver“ predstavljaće Crnu Goru na ovogodišnjim međunarodnim Jadranskim igrama, koje će se održati 1. septembra u Biogradu na Moru, na kojima će biti pobjednici iz Slovenije, Italije i domaćin Hrvatska.

O konačnom plasmanu, sinoć u Herceg Novom, odlučila je posljednja disciplina gdje u potezanju konopa ekipa, koju je predvodio Mario Moskov, pobijedila direktnog rivala, ekipu iz Tivta.

Jadranske igre, već četvrtu godinu za redom, organizuje agencija „Adria ivenc“.

ekipa jadrana

Direktor PK „Jadran“, Miloš Mračević, nije krio zadovoljstvo što je ekipa koju je formirao osvojila prvo mjesto. „Ovim igrama na Škveru smo vratili atmosferu koja je na ovom plivalištu nestala prije tri i više decenija. Mi u Jadranu i Herceg Novom, a nadam se i u Crnoj Gori, kada je ovaj projekat u pitanju, nećemo stati. Organizatori su zainteresovani da u Crnoj Gori, poslije takmičenja po gradovima, održe jedan polufinalni susret Jadranskih igara baš ovdje na Škveru“, rekao je Mračević.

Ovu, veoma uspješnu manifestaciju, pomogli su: VPK „Jadran“, Opština Herceg Novi ,Turistička Organizacija Herceg Novi i Udruženje građana „Izbor“.