Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 31.07.2013. godine, evidentirana su dva krivična djela i šest saobraćajnih nezgoda. U pet saobraćajnih nezgoda pričinjena je materijalna šteta dok je u šestoj jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

policija trebinje

Policijski službenici Policijsake stanice Nevesinje su, 1. avgusta, nakon prijavljene saobraćajne nezgode u kojoj je jedan od učesnika bio vozač teretnog vozila marke „Mercedes“ istog lišili slobode iz razloga sumnji u identitet.

Naime, vozač je policijskim službenicima predočio ličnu kartu i vozačku dozvolu na ime L.C., državljanina druge države. Tokom kriminalističke obrade isti je izjavio da se zove M.M i dao na uvid ličnu kartu Bosne i Hercegovine,na osnovu koje je, nakon operativnih provjera, potvrđena istinitost njegove izjave i stvarni identitet.

Uz konsultacije sa dežurnim tužiocem lice M.M. je saslušano u svojstvu osumnjičenog i nakon kriminalističke obrade otpušten je iz službenih prostorija PS Nevesinje. U toku je dokumentovanje krivičnog djela Falsifikovanje isprave.

PS Nevesinje prijavljeno je, 1. avgusta, od strane S.R. da je, istog dana, primila SMS poruku prijetećeg sadržaja. Rad na identifikovanju izvršioca i dokumentovanju krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti u toku.