Profesionalni bokser Zvjezdan Vidaković iz Herceg Novog novi je prvak Mediterana u poluteškoj kategoriji, u verziji WBC.

boks herceg novi

Do svog najvećeg uspjeha u profesionalnoj karijeri, ovaj dvadesetosmogodišnji bokser, je stigao sinoć pobjedom na „Škveru“ pred više hiljada gledalaca. Bila je to pobjeda na poene u meču koji je bio predviđen za 12 rundi, sa poznatim italijanskim nokauterom Đuzepeom Brisketom, koji je do sada imao osam pobjeda od kojih čak sedam nokautom. Ovo nije bio nimalo lak cilj, ali uporni Vidaković je pokazao i u ovom meču da dosadašnji rezultati u njegovoj profesionalnoj karijeri nisu slučajni.Taktički je dobro odboksovao meč. Ali takođe treba reći da je i rival bio na visini zadatka i samim tim prilika za gledaoce da uživaju na „Škveru“ u noći, tačnije jutru dana, koji je posvećen Iliji gromovniku. Sinoć u pesnicama obadva rivala sijevali su udarci prema licu i tijelu, ali i jedan i drugi bokser, i poslije 48 minuta čistog pesničenja, ostali su na nogama.

Trojica sudija su za pobjednika proglasili Zvjezdana Vidakovića.

Gotovo sat poslije ponoći Vidaković je uzeo, iako znatno umoran, mikrofon u ruke i svojim sugrađanima zahvalio na podršci da stigne do svog, za sada, najvažnijeg cilja, titule prvaka Mediterana. On se takođe zahvalio i organizatoru NVO „Izbor“ što su mu omogućili jedan ovakav meč i veliku pobjedu u svom rodnom gradu. Prema riječima Vidakovića, svoj uspjeh je posvetio ocu Spasoju, za koga je rekao da mu je uvijek bio podrška i oslonac.

zvjezdan vidakovic

U izjavi za TrebinjeLive Vidaković je istakao da je, iako ne čuje dobro jer su mu zbog povrede pukle bubne opne, pružio svoj maksimum, te da je pobjeda zaslužena. „Mislim da sam ljubiteljima boksa, svojim sugrađanima i svim turistima koji vole ’plemenitu vještinu’, pružio nešto što se, kada je boks u pitanju, u ovom gradu nije desilo i nisu imali prilike doživjeti, a to je Mediteranska titula“, kaže Vidaković i dodaje da očekuje i „skok“ na profesionalnoj listi.

Zadovoljstvo nije krio ni njegov trener, Mane Mrčeta. On ističe da se sav dosadašnji trud i rad isplatio, jer je, kako kaže Mrčeta, Zvjezdan u ringu ostavio srce i zasluženo pobijedio. „Sa ovom pobjedom, odnosno titulom, on je otvorio sebi vrata ka prodoru u evropski vrh u svojoj, poluteškoj kategoriji“, kaže on i dodaje da je za Zvjezdana sada najbitniji odmor.

Pred sam početak meča, predsjednik WBC Mediterana Husein Huiši iz Tunisa, uručio je posthumno priznanje nedavno preminulom Vidoju Sjekloći za njegov doprinos profesionalnom boksu. Priznanje je primio njegov sin, poznati bokser, Nikola Sjekloća.