Ni velika vrućina nije spriječila grupu od pedesetak navijača "Crvene zvezde" iz Nevesinja da se juče, u ranim jutarnjim časovima, upute na planinu Velež kako bi ofarbali grb  "svoje" Zvezde.

grb crvene zvezde u nevesinju

Pripremljeni materijal je pretjeran traktorom do najbliže tačke grba, a zatim se, u raznim posudama, bidonima i naprtnjačama, nosio pješke (oko 700m), gdje se farbanje vršilo pumpom. "Prošle godine u ovo doba smo krenuli da pravimo nešto što je naizgled bilo neizvodljivo, ali sa 'malo' truda, želje i upornosti smo uspjeli", kaže za TrebinjeLive Ilija Zubac, učesnik akcije.

Delije iz Nevesinja pred sebe su postavili i novi zadatak i cilj, u kojima će, kako kažu, istrajati. Naime, riječ je o inicijativi da se u Nevesinje dovede uprava FK "Crvene zvezde".

ucesnici akcije na planini velez

Poslije nekoliko masovnih akcija uspjeli su da na nadmorskoj visini od 1.300 metara sagrade "Zvezdin grb" impozantnih dimenzija veći i od beogradske "Marakane". Namjeravaju i da veleljepni spomenik najdražem klubu kandiduju za "Ginisovu knjigu rekorda".

Takođe, kako ističe Zubac, postoji i ideja da se u okviru kompleksa postave ploče sa imenima Gorana Ivkovića Kusca, Nebojše Džaje Dragovića i Velibora Veke Džonlage, koji su ostali u sjećanju svim zaljubljenicima crveno - bijele boje u Nevesinju.