Predstava „Vavilon“ SKUD „Heroj Janko Čmelik“-Pozorište „VHV“ Stara Pazova najbolja je predstava ovogodišnjeg Festivala festivala, ocjena je stručnog žirija 56. smotre najboljih ostvarenja amaterske dramske produkcije Srbije, Crne Gore i BiH.

nagradjeni festival festivala trebinje 2013

Zlatna maska i Diploma žirija publike Festivala za najbolju predstavu pripala je ostvarenju „Kuća na granici “, ansambla Centra za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u cjelini, SKUD „Heroj Janko Čmelik“-Pozorište „VHV“ nagrađeno je za najbolje rediteljsko ostvarenje koje je pripalo Miroslavu Kožiku. I zlatne maske za scenografiju i kostimografiju ove godine otišle su u Staru pazovu – Miroslavu Kožiku i Ivani Bako. Zlatnom maskom za najbolju autorsku muziku nagrađen je Miroslav Bako, takođe iz Pozorišta „VHV“ Stara Pazova.

Najbolji glumac festivala ove godine je Darko Kurtović iz Gradskog pozorišta Trebinje, a Zlatna maska mu je pripala za ulogu Budimira Životića u predstavi „Heroj nacije“. Željku Miloševiću iz ovog pozorišta, pripala je i zlatna maska za najbolju mušku epozodu.

Najbolja glumica Festivala je Nena Bajić iz ansambla Centra za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane, dok je Jelena Stojadinović iz ovog pozorišta dobila Zlatnu masku za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Prethodno su na sceni Doma kulture, posljednje festivalske večeri, članovi Gradskog pozorišta Trebinje, izeli predstavu „Heroj nacije". Ovo je bilo premijerno izvođenje predstave koju je po tekstu Ivana M. Lalića režirao Željko Milošević, a žiri publike Festivala festivala diplomu za najboljeg protagonistu ostvarenja dodijelio je Vedrani Jokanović za ulogu Desanke Životić.

U pratećem dijelu programa sinoć su članovi Akademije umjetnosti iz Banjaluke izveli scensko- muzički program „Mala noćna muzika“.