Mnogo skromnije nego ranijih godina i po programu i njegovom kvalitetu, ali i po posjeti, sinoć je, nakon osam dana, na trgu Belavista u Herceg Novom završen 11. Međunarodni sajam „Trg od knjige“.

medjunarodni sajam trg od knjige herceg novi

Žiri, koji je radio u sastavu dr Goran Maksimović, Voislav Bulatović i Ratislav Pajo Pavlović,  je dodijelio Plaketu za izdavački poduhvat godine izdavačkoj kući „Orfeus“ iz Novog Sada za treće dopunjeno izdanje knjige „Duh samoporicanja“ Mila Lompara.

Plaketa za Ediciju pripala je predstavnicima izdavačkog preduzeća „Clio“ iz Beograda, za ediciju „Multimedia“. Po mišljenju žirija, Plaketa za najljepšu knjigu je takođe pripala izdavačima beogradskog „Clia“ za knjigu „Komunikacija: principi i kotekst“ autora Stjuart Tabe.

Kada je najbolja dječija knjiga u u pitanju, Plaketa je pripala izdavačkoj kući „Pčelica“ iz Čačka za knjigu Radmile Knežević „Pčelica“. Obrazlažući ovu nagradu žiri smatra da su to priče zanimljivih zapleta bliske djeci predškolskog i školskog uzrasta, ali i da je knjiga opremljena funkcionalnim ilustracijama i kreativno djeluje na maštu publike.