Sve što je urađeno u Hercegovini bilo je za mandata aktuelnog predsjedika Republike Srpske Milorada Dodika, a, uprkos krizi, ovo je regija na Balkanu sa najviše pokrenutih investicija, ocijenio je danas član trebinjskog Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović.

luka petrovic snsd trebinje

Petrović, koji je i odbornik u Skupštini grada, naveo je na pres-konferenciji u Trebinju da je u završnoj fazi saobraćajnica preko Čemerna, što svojevremeno ni SFRJ nije uspjela da uradi, te da je pokrenuta gradnja Hidroelektrane "Dabar", projektno započeta 1985. godine, kao i druge faze HE "Dubravnik".

On je napomenuo da je počela realizacija projekta tekstilne industrije u Hercegovini, završava se kliničko-bolnički centar u Nevesinju, te da je pružena podrška ozbiljnim investitrima koji otvaraju nova radna mjesta u Hercegovini.

"Aktuelna vlast u Trebinju optužuje SNSD da je ugasio niz trebinjskih preduzeća, a neće da prizna da je ovakav koncept privatizacije bio ideja Mladena Ivanića u čijem mandatu je vlast digla ruke od državnih preduzeća i rasparčala državnu imovinu", tvrdi Petrović.

On je naveo da se u Trebinju dešava da se izriču opaske na račun Srpske pravoslavne crkve, dodajući da je crkva sa Vojskom Republike Srpske najzaslužnija za stvaranje Srpske i da predstavlja njenu žilu kucavicu.

Govoreći o radu aktuelne vlasti u Trebinju, Petrović je naglasio da je "SNSD u ovom gradu konstruktivna opozicija", te da "nema još šta ni kritikovati – osim, brzopleto planiranog budžeta, blokiranih investicija, kulture i sporta pred bankrotom".

"SNSD neće mirno stajati i gledati kako se urušava naš grad“, naglasio je Petrović.

Govoreći o krivičnim prijavama grada protiv bivšeg načelnika i pojedinih odgovornih NN lica u Upravi Fudbalskog kluna "Leotar", Petrović je ocijenio da je to politička nemoć koja je na ovaj način prvi put uputrebljena u Republici Srskoj.

On se zapitao kako gradonačelnika više zabrinjavaju dugovanja udruženja građana kao što je FK nego institucije čiji je grad osnivač, navodeći primjer Doma zdravlja gdje su višemilionski gubici koji se i za njegovog mandata gomilaju.