Predstavom „Traži se novi suprug“, po tekstu Mira Gavrana, a u izvođenju Gradskog amaterskog kazališta Orašnje, sinoć je nastavljen 56. Festival festivala.

predstava trazi se novi suprug festival festivala trebinje

Glumci iz Orašja izveli su savremenu komediju koja je do suza nasmijala punu salu trebinjskog Doma kulture. Adaptaciju, režiju i scenografiju potpisuje Iljo Benković, koji ujedno i igra u ovom komadu. Sinošnja predstava je prvo ostvarenje ovog teatra, koji je osnovan prije nekoliko mjeseci.

Na daskama koje život znače, nastupili su: Mira Galić, Željko Mandić i Iljo Benković.

Protagonista večeri, prema odluci žirija publike, je Iljo Benković.

Predstavi je prethodila revija studentskih filmova Akademije umjetnosti Banjaluka u bioskopskoj sali Doma kulture.

O predstavi:

trazi se novi suprug

Još jedan komad i predstava koji pripadaju kvalitetnom bulevaru, a na drugom planu govore i kritički o našim naravima. Tekst Mira Gavrana veoma solidno interpretiraju tri srednjovječna člana ove teatarske trupe i uz nenametljivu režiju koja izvlači njihovu glumačku igru u prvi plan dobijamo prije svega zabavnu predstavu jedne disciplinovane igre i dobrog ritm, sa puno duhovnih transformacijaglavnih likova( koji unutar predstave igraju različite likove).

Glumci u ovoj vrsti teatra često su u iskušenju da igrom podlaze publici, ali to nije slučaj i sa ovom predstavom.

trazi se novi suprug

Večeras, sa početkom u 20.30 sati, predstaviće se glumci Centra za kulturu „Masuka“ Velika Plana, sa predstavom „Kuća na granici“, po tekstu Slavomira Mrožeka, a u režiji Dejana Cicimilovića.