Mostarac Safet Begović ima 72 godine i najveći je mostarski ljubavnik. Bosonogi starac je prava atrakcija Mostara, jer je, navodno, bio sa 500 žena.

safet begovic mostar zene

Već 35 godina Safet stražari kraj Starog mosta u svom malom dućanu čija autentičnost i originalnost plijeni pažnju turista. Njegova radnja obiluje starinama i nimalo se ne razlikuje od one koju je vodio prije rata.

U svom dugom životu je imao puno promjena, ali i žena. Nekada učitelj, odvojen od Starog mosta i mostarske čaršije, vratio se i postao trgovac. Drugu polovinu života aktivno i radno preživljava u mostarskom Starom gradu, to mu je bila velika želja, koju je ostvario. Voli ljude i turiste, ali spretno izbjegava fotografisanje. Nekada mamac za žene, može da se pohvali sa čak 500 ljubavi, danas budi znatiželju i  fotografe, od kojih bježi.

Planira mnogo projekata, čak i rušenje nekih rekorda, posvećuje se rezbarenju i oblikovanju bakrenih predmeta. Nakon radnog dana, upušta se bosonog  u šetnju i razgovore opet po omiljenoj mu mostarskoj čaršiji, ponovo  izbjegavajući fotografe.