Za turističko-kulturnu manifestaciju „Praznik mimoze“, koja promoviše turistički, privredni, kulturni i sportski život Herceg Novog, zna se na svim meridijanima.

potpisivanje memoranduma o prazniku mimoze u herceg novom

Žuti cvijet je najbolji brend grada pod Orjenom od 1969. godine. Naredni, 45. Praznik od 1. do 28. februara 2014. godine, biće još bolji i još kvalitetniji, saopšteno je iz kabineta hercegnovskog gradonačelnika Dejana Madića. Razlog za optimizam je svečano potpisivanje memoranduma o saradnji, partnerstvu i razumijevanju koji je danas obavljem sa kompanijom „Azmont investments“, firmom koja je u Kumboru investitor projekta „One &Only“, gdje se od septembra gradi „Montenegro hotel rizort“.

Potpis su stavili gradonačelnik Dejan Mandić i Tijana Durković, pomoćnik izvršnog direktora „Azmont investments“.

„Među brojnim aktivnostima koje ’Azmont’ ima u Herceg Novom i Crnoj Gori, ova nam je posebno draga. Treba znati da je Herceg Novi nezaobilazni dio tradicije kojoj smo i mi iz ’Azmonta’ pristupili sa posebnim uvažavanjem i željom da damo naš doprinos u ovoj važnoj manifestaciji“, rekla je Tijana Durković i dodala da je njihova želja da za tri godine, kada se završi projekat, ulicama i trgovima budućeg rizorta prošetaju mažoretkinje i mimoza.

Njen kolega, Senko Čabarkapa- direktor marketinga, je naglasio da je "Praznik mimoze" brend Herceg Novog, a „Azmont“ će sa svojim projektom, koji će od septembra ove godine do maja 2016. godine graditi u Kumboru, biti brend Herceg Novog, Crne Gore i regiona. „Mi smo Praznik mimoze’ prepoznali kao jednu izuzetno značajnu i jedinstvenu manifestaciju, i stoga smo jako zainteresovani da damo svu moguću podršku da se održava ovaj festival i da mu se, ako je to moguće, daju svježe snage i ideje koje će ojačati njegov kvalitet i atraktivnost“, rekao je Čabarkapa za TrebinjeLive i napomenuo da je cilj kompanije podizanje cjelokupne turističke ponude Herceg Novog na jedan viši nivo.

„Cilj danas potpisanog memoranduma je unapređenje i zaštita ove manifestacije kao djela kulturne baštine Herceg Novog, jačanje kadrovskih kapaciteta i kompetencija na promociju kulturnih i turističkih sadržaja Herceg Novog kroz bolji i kvalitetniji Praznik mimoze’“, rekao je Mandić .

Ugovor o saradnji dvije zainteresovane strane biće potpisan između izvršnog direktora „Azmonta“ Džejmsa Vilsona i gradonačelnika Herceg Novog Dejana Mandića do kraja oktobra ove godine.