Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović razgovarao je danas u Berkovićima sa načelnikom ove opštine Nenadom Abramovićem i predsjednikom Skupštine Borom Samardžićem.

enes suljkanovic u posjeti berkovicima

On je najavio da će se lično angažovati da bi pomogao realizaciju infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za razvoj te lokalne zajednice.

Suljkanović je izrazio zadovoljstvo predstavljenim projektima i obećao da će u narednom periodu poslati investitore koji pokažu spremnost da ulažu u ovu opštinu.

Optimizam koji uliva nadu kod novog Načelnika Nenada znači da će ovaj kraj u narednom periodu imati perspektivu.Povratnici sa kojima sam imao sastanak su zadovoljni sa radom lokalne samopurave i ovdje imaju dobri potencijali i obećao sam načelniku da ću dovesti potencijalne investitore-rekao je Suljkanović i dodao da će pokušati dovesti potencijalne investitore da vide i ulažu u ove krajeve.

Potpredsjednik Republike Srpske obećao je predsjedniku Udruge povratnika Zdravku Ragužu obezbjediti novčana sredstva za završetak vodovoda u koji je uloženo oko 150.000 maraka, a treba još oko sedam hiljada da se potpuno završi.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović izrazio je zahvalnost gospodinu Suljkanoviću koji je posjetio opštinu Berkovići i to je prva zvanična posjeta organa sa nivoa Entiteta i Republike Srpske u proteklih godinu dana.

Opština Berkovići je sprema za saradnju sa svim organima i međunarodnim institucijama. Opština Berkovići je prva otvorena opština posle rata i imamo izvarednu saradnju sa opštinom Stolac i realizuju se značajni projekti-rekao je Abramović i dodao da je u planu stvaranje lokalne akcione grupe između Stoca i Berkovića.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Berkovići, potpredsjednik Suljkanović i načelnik posjetili su povratničku Mjesnu zajednicu Bitunja, gdje su razgovarali sa povratnicima.

U saopštenju se navodi da se dvadeset , od ukupno dvadeset porodica koje su živjele u Mjesnoj zajednici Bitunja , vratilo i da je zadovoljno bezbjednosnom situacijom, saradnjom sa lokalnom samopravom ,zbog čega su i povratničke porodice i potpredsjednik Srpske Suljkanović izrazili zahvalnost nadležnima u opštini i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske /MUP/.