Članovi Planinarskog društva „Vučji zub“ Trebinje, pored toga što markiraju, uređuju i održavaju staze na planinama oko Trebinja, ovog vikenda radili su i na bezbjednosti planinara i izletnika koji posjećuju vrhove na našem području.

postavljanje sajle pd vucji zub (1)

Tako je u nedjelju (21.07) na jednom od vrhova planine Orjen, Vučjem zubu postavljena čelična sajla dužine 40 metara koja će planinarima ubuduće dodatno obezbijediti i olakšati završni uspon do vrha (1805 mnv).

U radnoj akciji učestovalo je 11 članova, a sredstva za postavljanje sajle obezbjeđena su iz budžeta Društva.

Podsjećamo, do vrha Vučjeg zuba potrebno je preći 8,5 kilometara puta, s tim da je prvih 7 kilometara lagana šetnja izuzetno uređenom fantastičnom stazom kroz prirodu koja vodi najprije do planinske udoline Dobri do, odakle kreće strmiji uspon do samog vrha Vučjeg zuba.

Čelična sajla upravo je i postavljena u svrhu većeg stepena bezbjednosti kako bi se građani Trebinja i svi posjetioci našeg omiljenog orjenskog vrha podstakli da pohode ovaj prelijepi planinski vrh i u vrelim ljetnim danima na dan i za promjenu „pobjegnu“ na izuzetnu planinu kakva je Orjen.

postavljanje sajle pd vucji zub

Staza do Vučjeg zuba kreće sa prvom crvenom markacijom na kraju asfaltiranog dijela puta sa platoa Ubla.