Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je nešto oko 13 sati iz pritvora Okružnog zatvora u kom je proveo sedam mjeseci i 11 dana od hapšenja 12. decembra prošle godine, rečeno je Tanjugu u tom zatvoru.

miskovic napustio zatvor

Pritvor mu je zamijenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrijednosti koje je juče uplatila njegova kompanija pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Prethodno je pred Specijalnim sudom dao izjavu da se neće kriti i da će se odazivati svim pozivima suda. Potom je vraćen u Okružni zatvor radi razduživanja poslije čega je pušten da ide kući, prenose Novosti.rs.

Miškoviću je, međutim, privremeno oduzet pasoš i određena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu.

U ovom predmetu samo je još vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković ostao u pritvoru. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Poslije šest mjeseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.