Mnogobrojni apeli građana Herceg Novog i Trebinja, odnosno Boke i Hercegovine, konačno su urodili plodom.

Lucic i Mandic

Prvo u Trebinju, a zatim i u Herceg Novom dočekan je prvi autobus „Blu Lajna“ i „Ubla Tursa“. U kabinetu gradonačelnikla Dejana Mandića, danas je, i zvanično, obilježen start redovne linije između Herceg Novog i Trebinja. „Konačno, pored brojnih intervencija, molbi i zahtijeva dva ministarstva, BiH i Crne Gore, došlo je do dogovora, i od 22. jula i zvanično počinje linija koja će doprinijeti boljim vezama dva grada, dvije regije i dvije prijateljske zemlje“, kazao je gradonačelnik Mandić. On je objasnio da je bio pozvan na današnju svečanost od strane gradonačelnika trebinjske opštine, Slavka Vučurevića, u Trebinje, ali zbog obaveza to nije bio u mogućnosti pa je zbog toga upriličeno druženje u Herceg Novom.

Vlasnik hercegnovskog prevoznika „Blu Lajn“, Boško Lučić, je u kraćem obraćanju novinarima kazao da su i on i njegove kolege iz „Ubla Tursa“, iz Trebinja, dobili sve dokumente za prelazak granične linije. „Ovo je trebalo dosta prije da se realizuje jer nije bilo potrebe za usaglašavanje ostalih prevoznika i ministarstava jer nikom nismo bili u smetnji. Dogovorili smo se da od ponedjeljka, 22. jula, počnemo prevoz na tim linijama“, rekao je Lučić i napomenuo da postoji interes za još jednu liniju.

On ističe da su dobili saglasnost na cijenu karte od 5 evra u jednom pravcu, ali su, kako kaže, odlučili da u početku krenu sa cijenom od 3 evra.