Radnici koji rade na izgradnji istočne obilaznice oko Trebinja do sada su se susretali sa raznim preprekama koje sprečavaju normalno izvođenje radova.

policija i vlacic

Tu su bila "upadanja" u bager, zatim ljudi koji dođu od pčela i kažu da kružni tok ne valja i da ga treba rušiti, vlasnici zemlje koja je već jednom plaćena, do onih koji traže nova priključenja na saobraćajnicu.

Na samom početku radova jedan Trebinjac je zabranio radove na izgradnji kružnog toka, tvrdeći da je to njegova zemlja. Nakon desetak dana saznalo se da to rade određene političke partije koje su se u to vrijeme borile za vlast u Trebinju. Nova vlast je stigla u oktobru, a u februaru je čovjek iz gradske uprave, koji je prethodno radio oko pčela, došao na zaobilaznicu  i predložio, da se eto onako, kružni tok ruši. Zatim je izvjesni Poličanin došao kod radnika i rekao im da ne smiju ništa raditi na putu za Tinu jer je zemlja njegova. A u stvari, i ptice na granama znaju, da je ta zemja otkupljena još za vrijeme druga Tita. I to je prošlo, a onda stigoše na red stanovnici Geljovog mosta za zahtijevom da se napravi novi prilaz njihovim kućama, i blokiraše automobilima saobraćaj.

gaso berak sa policijom

Najnovija vijest o blokadi radova desila se juče, kada je, lice sa inicijalima B.V., automobilom prepriječilo novosagrađenu saobraćajnicu, a zatim krampom počelo krčiti ivičnjake. On je, kako kaže izvor portala TrebinjeLive, izvadio krampu iz auta, iskrčio par ivičnjaka i tražio da ga slikaju. Vidjevši da se sa pomenutim ne može uspostaviti komunikacija, radnici preduzeća "Kozara putevi", slučaj su prijavili CJB Trebinje. Policija je došla na lice mjesta oko 10.45 sati, napravila izvještaj i isti će dostaviti Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda u Trebinju uz zahtijev za pokretanje prekršajne prijave, saznaje portal TrebinjeLive u CJB Trebinje. Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Božidaru Vlačiću, koji u blizini saobraćajnice ima obradivu površinu.

bozidar vlacic istocna obilaznica ivicnjaci trebinje

S druge strane juče je počelo i asfaltiranje trotoara, ali zbog propusta u projektu, neće se asfalturati svi, te će jedan dio do daljnjeg ostati bez asfalta. Radovi na mostu teku planiranom dinamikom.

trotoari istocna obilaznica

Na kraju, ove ako se može nazvati priče, treba istaći da dogodovštine i zavrzlame, i onih s lijeve i onih s desne strane, stavljaju Trebinje na naslovne strane medija, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu.