Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje su u protekla dva mjeseca osposobili staru vojnu cisternu, te je uvrstili u svoj vozni park.

novo vozilo teritorijalne vatrogasne jedinice trebinje

Vatrogasci su pored ove, prije par mjeseci, osposobili još jednu, te tako spremno dočekali predstojeće ljeto i eventualne požare. Starješina vatrogasne jedinice Trebinje, Vladimir Ristić, ističe da su pripadnici ove jedinice radili na opremanju svog društva, te da su tom prilikom iskoristili cisternu koju su dobili od Vojske. „Cisterna je bila u neupotrebljivom stanju. Imala je tank i motor, a sve ostalo je bilo skinuto, dok se elektroinstalacije, dijelovi motora, gornji postroj i kabina nisu mogli iskoristiti“, istakao je Ristić i napomenuo da su vlastitim sredstvima, za nepuna dva mjeseca, cisternu doveli u potpuno upotrebljivo stanje. Svrha remontovanog vozila je bila uzimanje rezervnih dijelo, ali se, prema riječima Ristića, došlo do računice da je mnogo povoljnije vozilo dovesti u funkciju.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje raspolaže sa svim sredstvima neophodnim za gašenje požara, tj. tehnički je u potpunosti opremljena. „Imamo dovoljno vozila, a ako aktiviramo punktove na Mosku, Grabu i u Veličanima, trebao bi nam određen broj ljudi kako bi sve moglo funkcionisati u najboljem redu“, zaključio je Ristić.

Iz TVJ poručuju građanima da izbjegavaju paljenje vatre na otvorenom, jer je, između ostalog, svako paljenje i krivično djelo. Oni su se zahvalili i ljudima koji su bili prinuđeni da nešto rade, pa su dolazili u Vatrogasnu i blagovremeno ih obavještavali i uz prisustvo vatrogasaca su palili korov i tome slično. „Do 15. septembra zaboraviti na vatru, jer je odluka i zakonski donešena“, ističu u TVJ Trebinje.