Trinaestojulski turnir u malom fudbalu, u Sutorini, koji slovi za jedan od najstarijih i najrenomiranijih turnira u malom fudbalu u Boki, finalnom utakmicom ekipa "Kum“ i "Podi“, dobio je epilog.

mali fudbal trinaestojulski turnir sutorina

Riječ je o turniru koji organizuje MZ Sutorina, tačnije jedan čovjek, Nenad Rajević. Ove godine turnir je startovao sa 11 ekipa od kojih je deset bilo iz Herceg Novog i "Maks" iz Podgorice. Za razliku od prije par sezona na turniru nije bilo ekipa iz Hercegovine. Takmičenja su se prvo odvijala po grupama.

U grupi A prvo mjesto je pripalo ekipi "Bianka" sa 13 bodova, dok je u grupi B sa 12 bodova bio najbolji sastav ekipe „Kuma“.

U finalu, „Kum“ je pobijedio ekipu „Poda“ sa 4:0, golovima Lučića u 4, Koprivice u 15, Ćulafića u 31 i Šavije u 38 minutu.

Za pobjednički tim "Kuma“ igrali su: Nenad Vučinić, Stevan Šavija, Zoran Spaić–Kifla, Krsto Bajić, Miodrag Koprivica, Đorđe Ćulafić, Nikola Lučić, Jovan Simović i Petar Kovačević.

Za ekipu #Poda“ su nastupali: Mirko Milošević, Mirko Lepetić, Vlajko Đoković, Jovan Žmukić, Igor Ljubišić, Boško Krivokapić-Pujo, Stanko Kovačević, Rade Vujičić, Milo Đurković, Jovo Jovović, Mladen Mijatović i Neđo Marković.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Miodrag Koprivica, inače igrač OFK "Igalo". Pobjednička ekipa je dala i najboljeg golmana Nenada Vučinića.

Na turniru su odigrane 33 utakmice i postignuto 139 golova. Pokrovitelj turnira je Fudbalski savez Južne regije koji je dodijelio pobjedniku pehar i finalistima medalje. Turnir je pomogla SO Herceg Novi, kao i mnogobrojni sponzori.