U staroj gradskoj luci u Dubrovniku je održano veliko finale amaterskog vaterpolo takmičenja "Red Bull Sidrun", pobjednik kojeg je dubrovačka ekipa Betula koja je od organizatora dobila putovanje na utrku Formule 1 u Mađarsku.

red bull sidrun bubrovnik

Finalu su prethodile eliminacijske kvalifikacije u najvećim gradovima Dalmacije gdje se ponovno pokazalo da je veliki broj talenata spremnih za nove izazove i sportske pothvate. Dubrovačka stara gradska luka je u velikom finalu okrunila Betulu kao pobjednika ali valja reći kako je takmicenje samo pokušaj da se na razini Dalmacije pokrene regionalna "Divlja liga" kao takmičenje ekipa s gradskih plaža, što kao takmičenje u Dubrovniku postoji duže od četrdeset godina.

Učesnici su u luku uplovili na drvenom jedrenjaku Tireni koji je autentična replika prelijepe dubrovačke galije iz 16. stoljeća. Utakmice su trajale samo po 10 minuta, a u borbi za 3. mjesto splitska ekipa "A di su ti ključi" bila je, nakon produžetaka i zahvaljujući "zlatnom golu", bolja od dubrovačkih Doktora koji su ipak osvojili nagradu za najoriginalniji ulazak u more.

red bull sidrun bubrovnik

Uz vrhunsku zabavu, u finalu je Betula bila bolja od zadarskog Bazena, a u pauzi je na Tireni održan žrijeb Divlje lige. Kuglice su izvlačili dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, vaterpolist Juga Nikša Dobud i košarkaš Barselone Ante Tomić.

red bull sidrun bubrovnik

red bull sidrun bubrovnik (3)