„Ekspirija" linije najvjerovatnije će se do kraja godine naći u prodaji. „Ekspirija I1" imaće kameru od 20 megapiksela, 12,7 centimetara dugačku dijagonalu ekrana i četvorojezgarni procesor brzine 2,2 gigaherca.

Ekspirija i1

„Soni" će predstaviti novi pametni telefon Ekspirija i1 sa kamerom od 20 megapiksela, a u prodaji bi mogao da se nađe do kraja godine.

Novi smartfon kodnog imena Honami, za koji se vjeruje da je nasljednik Ekspirija Ze modela.

Ekspirija i1 će najvjerovatnije imati 12,7 centimetara dugačku dijagonalu ekrana, četvorojezgarni procesor Qualcom Snapdragon 800 brzine 2,2 gigaherca, dva gigabajta radne i 16 gigabajta interne memorije.

Imaće i microSD slot, ali nije precizirano koliki će biti maksimalni kapacitet. Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste kamera od 20 megapiksela sa „Eksmor" senzorom.

Ekspirija i1 će biti vodootporan, uostalom kao i svi modeli Ekspirija linije, a najavljuje se i da će baterija biti izuzetno jaka.

Glavna konkurencija novom „Sonijevom" smartfonu biće „Samsungov" Galaksi S4 i „Nokijina" Lumija 1020.

Detalji o novom uređaju prvi put su procurili prije nekoliko nedjelja, a mnogi izvori navode da će biti predstavljen u septembru na konferenciji za medije u Berlinu.