Sudska policija na čelu sa sudskim izvršiteljem jutros je oko 05.00 časova, okupirala naselje Tina i zgradu u kojoj stanuje porodica poginulog borca Vojske RS, Radoslava Miletića.

delozacija porodice miletic trebinje

Oni su, po naređenju suda, pokušali deložaciju porodice koja je za odbranu otadžbine dala sina i supruga. Narod, saborci i komšije u više navrata su spriječavali pokušaj nasilnog preuzimanja stana, a kako kažu u porodici Miletić, nekoliko policajaca jutros je, maltene, provalilo u njihov stan. Nakon što je u stan krenuo sudski izvršitelj došlo je do sukoba između sudske policije i okupljenih građana. Policija je prekoračila silu, a to dokazuje i povrijeđeni Miloslav Miletić (59) saborac pokojnog Radoslava, koga je, kako kaže, policija prvo oborila na zemlju, a zatim ga udarila u desnu nogu i nanijela mu tjelesnu povredu. "Upotrijebljena je nekakva sila dok sam ovako povrijeđen", kaže Miloslav i dodaje da nigdje na svijetu nije zabilježeno da se mora braniti porodica boginulog borca. "Bacili su me na pod, ne znam ni šta se dogodilo, a najprije sam vidio krv. Žalosno je, da  porodica nakon vremena kada se borila za slobodu, danas nema slobodu da živi u svom stanu", ističe Miloslav.

povrijedjeni miloslav miletic

Policija nije samo Miloslava maltretirala, oni su, uz staklo i zid, naslonili Tomislava Vidakovića. "Rekli su da dignem ruke, a to nisam htio. Priskočili su ovi moji i odbranili su me, a da nije bilo njih, odveli bi i mene, i možda i bi i za mene sutra tražili stan. Takva je to bagra i kriminalci", kaže Vidaković i dodaje da je žalosno što kriminalci i dezerteri vladaju gradom, a niko ne pita za borce. "Nijednog zaposlenog Bobanca, sem Rada Redža, nema u trebinjskoj Opštini. A Bobanska četa je odbranila ovaj nesretni grad", rekao je Bašić.

Stanovnici Tine kažu da su pomislili da je u pitanju velika policijska akcija, jer je osvanulo tridesetak policajaca, nekoliko džipova i marica. Od članova porodice Miletić, snage za mnogobrojne novinare, skupila je Vedrana Grgurević, kćerka pokojnog Radoslava. "Ovo je jako sramotno, da jedan dezerter izbacuje porodicu mog oca koji je poginuo braneći njegovu djecu dok je on bio po Njemačkoj", istakla je Vedrana i dodala da je sud koji je presudio u njihovu korist sada protiv njih. "Miroslav Krstović je tužio moju majku, i sada ga pitam 'Da li on misli da moja majka i baba nemaju pravo na stan koji su dobili, koji su otkupili i u kome živimo 12 godina?' i neka iziđe i javno kaže zašto na taj stan pravo ima Jovan Vukalović, a ne Miletići", kaže  Vedrana i dodaje da gospodin Krstović izbjegava njenu majku. "On je poslao drugog direktora da joj da 8.000 maraka sudskih troškova. Nije se suočio sa njom. Pa ako misliš da si ispravan što nisi došao i suočio se sa mojom Danicom", dodaje ona i kroz suze govori da je Krstović na spomenik ispred Elektro-Hercegovine stavio ime njenog oca. "Poručujem mu da ime moga oca skine sa ploče, jer ne poštuje njegovu žrtvu, kosti i njegovu porodicu".

delozacija porodice miletic trebinje

Opsada porodice Miletić trajala je oko 6 sati, a zatim je donijeta odluka da se deložacija odloži. Okupljeni građani zatim su krenuli u Gradsku upravu kod gradonačelnika Slavka Vučurevića. Nakon sastanka postignuti su prijedlozi, ali ne i rješenje. Rajko Ćapin, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu gradske uprave ističe da imaju dva prijedloga. "Ono što će uraditi Gradska uprava je adaptacija postojeće stambene jedinice koja je u vlasništvu grada. A ima i prijedlog da se ide prema preduzećima iz elektroenergetskog sektora i da se kupi stan za porodicu Miletić", rekao je Ćapin i dodao da će Grad Trebinje do tada snositi troškove stanovanja za porodicu Miletić. On je dodao da je stvar suda da li će Miletići ostati u svom stanu dok se problem ne riješi, ne želeći da komentariše da li su sudovi korumpirani ako u istom postupku donesu dva različita rješenja.

Nakon sramote i bruke koja je zadesila Trebinje ostaje da se vidi da li će vlasti, i jedne i druge, pronaći rješenje za porodicu čovjeka koji je dao život za današnju slobodu, ako se ovo sada može nazvati slobodom.