Herceg Novi, „grad slikara, umjetnika i galerija“, sinoć je u SPA galeriji u Igalu bio domaćin izložbe koju čini 65 radova isto toliko umjetnika članova Udruženja likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore.

izlozba herceg novi

Izložbu ulja na platnu, akvarele i druge vidove stvaralaštva, otvorio je umjetnik Todor Živaljević-Velički. „Tu u gradu pod Orjenom, gdje je nekada radila slikarska škola baštineći ponajbolju likovnu tradiciju, gdje su stvarali ili navraćali, u traganju, za sobom, veliki umjetnici kako kičice tako i riječi“, rekao je Velički  i  napomenuo da je umjetnost ljubav sa samim sobom. „Ogledajmo se u očima publike, i budimo svoji, tj. odraz i izraz postojanja. Pokažimo da, onliko koliko nam je od Boga dato, toliko smo uzeli i svijetu priložili“, rekao je on i dodao da je mnogo slikara, ali tek po koja svevremena slika.

Predstavljajući postavku ove izložbe njen organizator, Nataša Matić Radojičić, presjednik Udruženja, je kazala da Udruženje postoji od 1974. godine, a poslije 2006. godine ponovo je sa jednom zajedničkom izložbom u Herceg Novom.