Danas je u Miločeru došlo do sastanka crnogorskog premijera Mila Đukanovića sa Solom Kerznerom, vlasnikom kompanije "Kerzner International", koja je međunarodni preduzetnik luksuznih hotela i kazina.

kumbor investicija rizort

Poslije sastanka je potpisan ugovor o ulaganju 500 milona evra u izgradnju „One-Only“ rizorta, prvog u Evropi koji do sada predstavlja najveću investiciju u turizmu na ovom kontinentu. Azerbejdžanska državna naftna kompanija „SOKAR“ odlučila je da , umjesto dogovorenih 258 miliona evra ulaganja u izgradnju rizorta, ovaj iznos poveća na 500 miliona. Rok za završetak radova je maj mjesec 2016. godine.

Gafar Gurbanov, predstavnik „Azmonta“ DOO, za ovu priliku je izjavio: „Projekat u Kumboru je veoma uzbudljiv za zemlju i izuzetno značajan za lokalnu zajednicu i Crnu Goru kao destinaciju visokog turizma. On je rezultat izuzetne saradnje i brzog djelovanja uz podršku premijera Mila Đukanovića, gradonačelnika Herceg Novog i drugih ličnosti“.

Premijer Đukanović je istakao da je jako zadovoljan informacijom da će do oktobra biti angažovano 500 radnika, a naredne godine i do 3000. „Po završetku i otvaranju kompleksa investitor garantuje da će u ovom rizortu biti radnih mjesta za 1200 ljudi“, izjavio je premijer Crne Gore.

Projekat će biti smješten u nekadašnjoj kasarni „Orjenski bataljon“ i zauzimaće položaj između mora i planina sa pogledom na 1200 metara netaknute obale mora. On obuhvata površinu od 147.000 kvadratnih metara, dok će se pod zemljom nalaziti dodatnik 40.000. Na ovoj lokaciji nalaziće se „One&Only“ luksuzni hotel sa 120 osoba. Pored hotela tu će biti fitnes i velnes centar, sale za organizovanje konferencija i banketa, ribarski gat sa ribljom pijacom, marina kapaciteta 250 vezova, razne radnje, kafei i restorani. Pored toga tu će biti i jahting i plažni klub, teniska Akademija, ali i pješčane plaže.

kumbor investicija rizort

„Biramo najljepše lokacije u svijetu za ’One&only' rizorte, a Bokokotorski zaliv u Crnoj Gori u potpunosti ispunjava taj uslov tako da je idealan za izgradnju našeg prvog evropskog rizorta“, rekao je danas Sol Kerzner koji se sastao sa premijerom Milom Đukanovićem.

Bogata istorija zemlje biće utkana u čitav rizort sa naglaskom na prirodnu kompoziciju elemenata i to od planina sa snijegom, do neistraženih jezera i netaknute obale. Rizort će imati program za porodice, uključujući KidsOnly i OneTribe klub za „blizance“.

Početka gradnje u Kumboru će, najvjerovatnije, početi 1. avgusta tekuće godine.