Iako je u medijima sve više naslova da građani Republike Srpske i BiH na odmor i more isključivo idu u Crnu Goru, tu informaciju teško je potvrditi jer se juče na graničnom prelazu “Gornji Brgat“ čekalo i do 50 minuta.

guzve granicni prelaz gornji brgat trebinje dubrovnik

Gužva automobila iz oba prvaca, iznervirani vozači, i normalni uslovi ulaska u najmlađu članicu Evropske unije, glavne su karakteristike jučerašnjeg dana. Bilo je i očekivati da nedjeljom budu gužve, ali ne i da se čeka skoro sat vremena. Kolona automobila protezala se od hrvatske granice, a završavala se na GP “Ivanica“.

Kako smo saznali od vozača koji, kako kažu, redovno koriste ovaj granični prelaz, ulazak u Hrvatsku je kao i prije, samo što se sada isključivo traži pasoš. „Potreban je pasoš, zeleni karton, saobraćajna... Ne traže 100 evra, a isto tako može se unijeti sve što se moglo i prije i u granicama kao i ranijih godina“, ističe jedan Trebinjac.

kolona automobila trebinje dubrovnik

Par Trebinjaca koje smo sreli u Kuparima, Srebrnom i Cavtatu, kažu da je more odlično, ali i da za sada nemaju probleme na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Oni dodaju i da su grafiti iz prethodnih godina sa ustaškim porukama i prijetnjama, u velikom dijelu, uklonjeni.

Građani Trebinja, pored mora, i dalje su zainteresovani za tradicionalne Dubrovačke ljetne igre, a sve je više i onih koji će 9. avgusta biti na Čolinom koncertu na Gradskom stadionu “Lapad“.