Vikarni episkop patrijarha moskovskog i cijele Rusije Ignjatije najavio je da će djeci iz Hercegovine i drugih krajeva Republike Srpske od naredne godine biti omogućeno da borave u Rusiji, gdje će upoznati tamošnju kulturu i pravoslavne svetinje, te razvijati bratsku ljubav.

djeca hercegovine u rusiji

Vladika Ignjatije, koji je danas sa ruskim sveštenstvom boravio u posjeti Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, kaže da je zadovoljan što je upoznao krajnji jug srpskih pravoslavnih zemalja, naglašavajući da su ovo prve linije odbrane ne samo vjere, nego i teritorije.

Episkop Ignjatije, koji je i rukovodilac sektora za pitanja mladih u Sinodu ruske pravoslavne crkve, juče je obišao "Školu prijateljstva" na Tari gdje, osim djece iz Republike Srpske i Srbije, prvi put borave i mališani iz Rusije.

"Sličan projekat planiramo da realizujemo i u Rusiji da bi djeca iz Republike Srpske mogla da bolje upoznaju našu zemlju i da kroz druženje sa svojim vršnjacima razvijaju prijateljstva", rekao je episkop Ignjatije.

NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i umirovljenim episkop Atanasije upoznali su vladiku Igljatija sa društvenim aktivnostima Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.