Nakon tri godine uspješnog sprovođenja na obalama Hrvatske i Slovenije, Jadranske igre, sinonim zabave i igara „bez granica“, konačno su stigle i u Crnu Goru!

jadranske igre

Prve Jadranske održaće se 3. avgusta 2013. godine na otvorenom bazenu JADRAN na Škveru u Herceg Novom sa 6 takmičarskih ekipa iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Podgorice. Pobjednička ekipa predstavljaće Crnu Goru na velikom međunarodnom finalu koje će se održati 01.09.2013. godine u Hrvatskoj.

Cilj prve sezone Jadranskih igra u Crnoj Gori jeste promocija projekta, sa ciljem da već naredne Jadranske igre postanu vodeći događaj na crnogorskom primoriju tokom ljetnje turističke sezone.

Održavanje Jadranskih igara u Hrvatskoj dalo je izuzetan doprinos turizmu i turističkoj ponudi nudeći mještanima, posjetiocima i hiljadama gledalaca putem malih ekrana sadržaj koji spaja sport i zabavu sa promocijom turističke ponude, kulturne baštine i privrede.

Osnovni ciljevi Jadranskih igara su:

  • Kreiranje novih turističkih sadržaja i novih vrijednosti za sve uzraste;
  • Podsticanje saradnje među mediteranskim zemljama kroz povezivanje gradova i „malih mjesta“;
  • Promocija turističke, kulturne i privredne aktivnosti;
  • Promocija autohtonih obilježja, običaja i vrijednosti;
  • Edukacija najmlađih generacija o kulturnoj baštini i tradiciji njihovog kraja kroz zanimljive igre i sportske aktivnosti.
Vrijednost Jadranskih igra u Hrvatskoj su prepoznali mnoge državne institucije, te u njima aktivno učestvuju Ministarstvo turizma, Turistička organizacija HR, Hrvatska privredna komora, Hrvatska Radio Televizija kao i mnoge lokalne turističke organizacije. "Nadamo se da će i crnogorske Jadranske igre i dobiti podršku u organizaciji i izvođenju i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u organizaciji ovog događaja", ističu u PK "Jadran".