Sve institucije Republike Srpske funkcionišu na zavidnom nivou i nikome neće biti dozvoljeno da zbog politikantskih interesa nanosi štetu Republici Srpskoj u momentu kada se realizuju projekti od velikog značaja za Hercegovinu, zaključeno je na sastanku predstavnika opštinskih odbora SNSD-a u Hercegovini.

sastanak snsd-a u trebinju

Sastanku su prisustvovali predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Marko Mitrović, Opštinskog odbora Bileće Radovan Vuković, Nevesinja Milosav Uljarević, Ljubinja Gojko Lečić, Berkovića Radovan Milidragović, te narodni poslanici Radovan Vuković, Ilija Tamindžija i Saša Bošković. Predstavnik Opštinskog odbora SNSD-a Gacko nije prisustvao sastanku, jer su u toku izbori u ovoj opštinskoj organizaciji.

Predstavnici opštinskih odbora SNSD-a naglasili su da se, zbog sve učestalijih napada i neistina na račun institucija Republike Srpske, koji se plasiraju iz hercegovačke regije, ukazala potreba za održavanjem zajedničkog sastanka s ciljem demantovanja takvih tvrdnji, koje plasiraju upravo oni koji su, kako je ocijenjeno, imali priliku da se dokažu u nekim prošlim vremenima, a neki od njih čak i danas na lokalnom nivou.

"U nedostatku ideja i zarad prikrivanja svog nerada, neznanja ili brisanja hipoteka iz prethodnih vremena, nažalost, izabrali su lakši način da u hercegovačkoj javnosti stvaraju iskrivljenu sliku o tome kako je sve loše i kako će oni sve pozlatiti. Ove glasine šire ljudi koji iza sebe nemaju nikakve rezultate i napadom na institucije Republike Srpske žele da privuku pažnju", ocijenjeno je na sastanku održanom sinoć u Trebinju.

Na sastanku je naglašeno da je upravo Vlada Republike Srpske pokrenula veoma značajne investicije koje su od presudnog značaja za regiju Hercegovine.

Oni su podsjetili da se početkom narednog mjeseca završava projekat Čemerno, čime se Hercegovina infrastrukturno povezuje modernom saobraćajnicom sa ostatkom Srpske i dalje prema Srbiji.

"Uveliko teku aktivnosti na projektu Gornji Horizonti, na koji se čeka više od četiri decenije. Završetak hidrosistema Trebišnjica je već više decenija srateški projekat od koga će višestruki značaj imati opštine Nevesinje, Trebinje, Bileća i Berkovići", podsjetili su predstavnici opštinskih odbora SNSD-a iz hercegovačke regije.

Posljednjih nekoliko godina, istaknuto je na sastanku, Hidroelektrane na Trebišnjici su u gradu Trebinju imale najveće investicije od puštanja u pogon - uređenje svih vodotokova, uređenje obala Tebišnjice kroz grad, izgradnja šetališta i mnoge druge aktivnosti, koje su moguće u okviru postojećih zakonskih rešenja, a Termoelektrana Gacko, od puštanja u pogon, bilježi najbolje proizvodne rezultate.

Na sastanku je naglašeno da je ove godine u Bileći otvorena fabrika u kojoj je zaposleno 200 radnika, a u toku je gradnja pogona fabrike Svislajon u Nevesinju, gdje će do kraja godine biti obezbijeđeno oko 200 novih radnih mjesta. Takođe, istaknuto je na sastanku, planirani su još i novi pogoni u tekstilnoj industriji, fabrika Henkel i drugi.

"Značajna sredstva su uložena u prosvjetne i zdravstvene ustanove. Do kraja godine se očekuje otvaranje i nove bolnice u Nevesinju, koja će za određene specijalnosti biti na neki način i regionalna. Od većih investicija je i izgradnja sportske dvorane Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Trebinju, izgradnja zaobilaznice kroz grad, te revitalizacija puta Bileća – Berkovići", zaključeno je na sastanku.